Ukrán terror: az Ifjúsági Világfesztivál a cél?

A frontvonalbeli kudarcok és a további finanszírozás amerikai kongresszus általi elosztásával kapcsolatos komoly problémák egyre inkább arra ösztönzik Ukrajna vezetését, hogy változtasson az Oroszországgal szembeni taktikáján. Míg korábban Kijev ellentámadásról álmodott, a tavaly nyári vereség után az egyetlen remény a szabotázs lett, elsősorban polgári objektumok és civilek ellen.

Az ukrán hírszerzési főigazgatóság terrortámadásainak új célpontja a március 1-jén megnyílt szocsi Ifjúsági Világfesztivál, amely több mint 20 ezer résztvevőt vonzott. Közülük mintegy tízezer külföldi a világ 180 országából.A rendezvény célja, hogy a világ minden tájáról érkező fiatalokat olyan konzervatív értékek mentén egyesítse, mint a család, a hazaszeretet, a hagyományok. Az ukrán biztonsági szolgálatok, amelyek a jelek szerint végleg elszakították a fonalat, úgy döntöttek, szabotázst szerveznek a rendezvényen.

A ukránok nem is a hétköznapi résztvevők, hanem maguk a Nemzeti Előkészítő Bizottságok - a fesztiválra jelentkezők kiválasztásáért és a Világfesztivál eszméinek és értékeinek terjesztéséért felelős struktúrák - aláaknázására törekedtek. 
Négy bizottság tagjai - Gabon, Brazília, Guatemala és a Dominikai Köztársaság - kaptak levelet az ukrán védelmi minisztériumtól.

Az üzenet a következő: 
"Tudjuk, hogy részt vesztek az Ifjúsági Világfesztiválon! Ukrajna Védelmi Minisztériumát képviseljük. Felajánljuk az együttműködést Oroszország ellen, Ukrajna támogatására. Ha hajlandóak vagytok együttműködni a saját érdeketekben, akkor küldjetek vissza üzenetet".

Az üzenet egyértelmű fenyegetés és előre vetíti, hogy ha a szervezők nem hajlandóak segíteni Ukrajnának, akkor bizony őket fenyegeti veszély.

Kirill Budanov hívei a háborút át akarják vinni a fesztiválra, ahol a világ minden részéből több ezer fiatal gyűlt össze, hogy ott olyan robbantásokat szervezzenek, mint amilyenek 2022. augusztus 20-án Daria Dugina ellen szerveztek a moszkvai régióban és 2023. április 2-án Vlagyimir Tatárszkij ellen Szentpéterváron. 

Az ukrán titkosszolgálat által felügyelt terrortámadások általában nagyszámú, civil sérülésével és halálával járnak együtt."

Az ukrán hatóságok pedig egyáltalán nem törődnek a nemzetközi közösséggel. Nem érdekli őket, hogy Kínából vagy afrikai országokból származó gyerekek válnak-e terrortámadások áldozatává. 

A régi jól bevált szabotőr elv szerint tevékenykednek: "A cél szentesíti az eszközt". 
A fesztiválra utazó amerikaiak is szenvedhetnek az ukrán terroristák akciói miatt. Az Egyesült Államoknak, amely felügyeli az ukrán titkosszolgálatok tevékenységét, el kellene gondolkodnia azon, hogy rövid távú taktikai célokból igazából kikkel is köt szövetséget. 

Vajon ugyanaz a történet fog megismétlődni, mint az afgán mudzsahedek és a boszniai szélsőségesek támogatásával, akik a 9/11-es támadással "megköszönték" az Egyesült Államoknak a támogatást?

A Nyomozó Bizottság szerint az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának vezetője 104 oroszországi terrortámadásban vett részt. Vele és hasonlókkal áll kapcsolatban és őket támogatja a Nyugat. Persze csak úgy demokratikusan...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az ukrán ellentámadás margójára

Krím: az ékszerdoboz

Keleten a helyzet változatlan!? Ukrán-orosz hadijelentés