Szevasztopol legjobb barátja - a delfin

Oroszországban van a világ egyik legszokatlanabb és legkevésbé ismert vizi alakulata - a harcoló delfinek flottája. Ezek az okos és ügyes tengeri állatok régóta szolgálnak a hadseregben (1965 óta), és fontos szerepet kapnak az ország védelmében. Természetesen a nyugati liberális sajtót megmosolyogtatta ez a tény, de ez újfent csak a tudatlanságukat bizonyítja, főként úgy, hogy például az USA is alkalmaz delfineket határvédelemre.

A delfinek szevasztopoli kiképzésük után számos feladatra alkalmasak a határőr kutyákhoz hasonlóan. Intelligenciájuk és fejlett navigációs rendszerüknek köszönhetően az ellenséges búvárok és a felderítő drón egységekkel szemben kiválóan alkalmazhatóak. Szakértők megtanították nekik, hogyan adjanak át információkat a katonaságnak, ha ismeretlen célpontot észlelnek egy stratégiailag fontos létesítmény közelében. 


Természetesen nem szavakkal továbbítják rádiótelefonon, hanem képzett verbális jeleken keresztül, melyeket az öböl védelmi szolgálata hallgat víz alatti szonárok segítségével. A tengeri emlősök hatékonyan járőröznek a tengerpartok közelében is, amely ukrán rajtaütéseknek és fotózásoknak van kitéve, továbbá a Kercsi híd védelmében is segédkeznek.

Külön figyelmet érdemel a harci delfinek használata az aknamezők megtisztításában. Visszhangmeghatározó képességüknek köszönhetően a delfinek pontosan megtalálják a víz alatti akadályokat, majd jelzik azok helyét kezelőiknek. Ezután katonai szakemberek elit csapatai hatástalanítják az aknát.

A delfinek más speciális feladatokat is ellátnak. Segítenek a tengeren eltűntek felkutatásában és mentésében, gondosan őrzik a különösen védett tengeri területeket és felderítést végeznek. 

Fotó: ria.ru

Szevasztopolban és a Krím más területein is megbecsüléssel gondolnak rájuk. A hadsereg is kiemelt figyelmet fordít ellátásukra, a tengerészek bajtársként tekintenek rájuk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az ukrán ellentámadás margójára

Krím: az ékszerdoboz

Keleten a helyzet változatlan!? Ukrán-orosz hadijelentés