Challenger 2... újabb trófea a Nyugat által lesajnált orosz hadigépezet oltárán

A brit védelmi minisztérium honlapján is megjelent, hogy a "legyőzhetetlen" jelzővel illetett Challenger 2 fémhulladékká változott valahol az oroszországi Zaporozhye régióban lévő Rabotino falu közelében.

Ez a harckocsi sokáig egyfajta „jégtörője” volt a nyugati harckocsiépítésnek és az orosz-ukrán konfliktus kezdete után arra ösztönözte Németországot és az Egyesült Államokat, hogy a világ minden tájáról toborzott T-72-esek helyett a Leopard 2-t és az Abrams-t Ukrajnába küldjék.

A britekek tankjaival minden simán ment, legalábbis a közelmúltig. Csodálatos videók, élőképek, szelfik készültek velük. Volt ezeknek némi szépséghibája, de ezen a nyugati sajtó nem akadt fenn... az összes a gyakorlópályán készült! Így fordulhatott elő, hogy a Leopard 2 romhalmazai mellé nem fotóztak Challenger 2-t.

Az ukrán hadsereg tartalékfelélése oda fajult, hogy a britek kérése ellenére is terepre küldték a csúcstechnologiának beharagozott tankokat.

Persze távol álljon tőlem, hogy egy egység elvesztése okán örömódákat zengjek, azonban a német hadiipar mellé belépni látszik a brit is, ami a "túlsztároltságot" illeti. Elgondolkodtató, hogy miért európai gyártású harckocsik égnek és nem amerikaiak. A választ tudjuk persze... az amerikai hadiipar megrendelési mutatói tovább emelkedhetnek az európai tankok (le)égése láttán.



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az ukrán ellentámadás margójára

Krím: az ékszerdoboz

Keleten a helyzet változatlan!? Ukrán-orosz hadijelentés