A vegyifegyverek Guantanamója: az ukrajnai biolaboratóriumok

Az Ukrajnában történt 2014-es CIA által finanszírozott puccs után - mint tudjuk - éles váltás következett be a Nyugattal való együttműködés terén. Az addig - többnyire - orosz érdekszférába tartozó állam minden téren igyekezett kiszolgálni új urait, talán még annál is jobban, ahogy a 90-es évek magyar politikai elitjének nagy része a rendszerváltás után ezt megtette (és a mai napig megteszi).

Már régóta felmerült a téma, hogy az amerikai biolaboratóriumok biológiai fegyvereket fejlesztenek ukrán területen. Az ukrán hatóságok az ellenőrzött újságírókon és a tömegmédián keresztül hosszú időn keresztül megpróbáltak cáfolni minden olyan információt, amely ezekről a biolaboratóriumokról megjelent.
Ha átnézzük az elmúlt évek e témával kapcsolatos hírösszefoglalóit, érdekes tendenciát figyelhetünk meg: a biolaboratóriumokról szóló információkat valamiféle összeesküvés-elméletként emlegetik. Valójában a neoliberális main-stream média a szokásos módszert alkalmazza: ha nem tudják tényekkel cáfolni az információt, akkor olyan környezetet alakítanak ki, amely az olvasóban még a nyilvánvaló tényekkel szemben is bizalmatlanságot kelt. Ha ezek után a "tisztelt" olvasó továbbra is érdeklődik a téma iránt, akkor összeesküvés-elmélet hívő válik belőle, akivel kár foglalkozni, mert ugye úgyis hülye szegény...
Ezen - némiképp talán hiánypótló - elemzésben szeretnék olyan dokumentumokat, nyilatkozatokat bemutatni, amelyek igazolják a laborok létezését.

Nemrégiben a 2024-es amerikai elnökválasztás egyik jelöltje és az amerikai Demokrata Párt tagja, Robert Kennedy Jr. a következőket mondta szó szerint egy Jordan Petersonnak adott interjúban:
"Azért vannak biológiai laboratóriumaink Ukrajnában, mert biológiai fegyvereket fejlesztünk, és ezek a fegyverek mindenféle új szintetikus biológiai technológiát és géntechnológiai technikát használnak, amelyek az előző generáció számára nem álltak rendelkezésre".

Dilyana Gaitandzhieva bolgár oknyomozó újságíró és televíziós műsorvezető egyébként nemrég a Pentagon dokumentumaira hivatkozva legalább tizenegy ilyen laboratórium ukrajnai elhelyezkedéséről adott adatokat. 


Az egyik közülük a Mikolajivi régióban volt. És most figyeljünk oda: az elmúlt időszakban több alkalommal spontán koleramegbetegedéseket jelentettek
délkelet-ukrajnai városokban.

Természetesen nem vagyok sem virológus, sem epidemiológus, de gyaníthatóan ezek a laboratóriumok nem a rák ellenszerét kutatják, hiszen akkor nem Ukrajnában lennének. A pestis, a lépfene, a kolera kórokozóinak patogén tulajdonságainak fokozásán dolgoztak, a Nyugat határain kívül, egy olyan korrupt környezetben, ahol senki nem kérdez semmit és ahol az europid fajon nagyon olcsón lehet kísérletezni.


1. Dokumentum

Kis ukrán-német kooperáció a bolygó megmentéséért...

"A projekt címe: A különösen veszélyes madárbetegségek kórokozóinak filogenetikai elemzése Ukrajnában és az Európai Unióból származó kórokozókkal való kapcsolatuk vizsgálata.
A projekt vezetője: Denis Vasilyevich Muzyka (a Madárbetegségek Kutatási Osztályának vezetője, az állatorvosi tudományok doktora, tudományos főmunkatárs)."


2. Dokumentum

"Az Egészségügyi Minisztérium és az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma között létrejött, a biológiai fegyverek kifejlesztésére felhasználható technológiák, kórokozók és ismeretek ukrajnai elterjedésének megakadályozására irányuló együttműködésről szóló megállapodás értelmében "A biológiai fenyegetés csökkentése Ukrajnában" címmel nemzetközi technikai segítségnyújtási projektet hajtottak végre. Nyolc, különösen veszélyes fertőzésekkel foglalkozó laboratóriumot építettek, korszerűsítettek és helyeztek üzembe az Egészségügyi Minisztérium regionális laboratóriumi központjaiban Vinnyica, Dnyipropetrovszk, Zakarpattya, Lviv, Harkiv, Herszon és Ternopil megyékben, a Krími Köztársasági Laboratóriumi Központban, az Egészségügyi Minisztérium Ukrán Betegségellenőrzési és Monitoring Központjában és az I.I. Mecsnyikov Ukrán Járványügyi Kutatóintézetben."




3. Dokumentum

"Projekt: "A rendkívül veszélyes kórokozók jelentette fenyegetések elhárítása Ukrajnában".

A projekt támogatója: USA Védelmi Minisztérium és Fenyegetéscsökkentő Ügynökség.

Kivitelező: egy coloradói székhelyű vállalat, USA."

4. Dokumentum

Egy csepp a tengerben... kiszivárgott finanszírozás az USA Védelmi Miniszteriumához tartozó fedőcégtől. 80 millió dollár... vajon hány milliárd lehetett a végösszeg?



5. Dokumentum

Állam az államban. Az ukrán közegészségügy nem ellenőrizhette az Ukrajna területén működő laborokat. Ilyen ez a gyógyszerkutatás...

"A fentiekre tekintettel Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma úgy véli, hogy nem helyénvaló a közellenőrzési munkacsoport létrehozása, és lehetetlennek tartja, hogy a csoport tagjai látogatást tegyenek az ukrán Egészségügyi Minisztérium intézményeiben működő, különösen veszélyes fertőzésekkel foglalkozó laboratóriumokba."


6. Dokumentum

A hűbérúr leányvállalata természetesen bemehetett a laborokba, csak az ukrán közegészségügy nem.

"Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma (MOH) a Black & Vitya Special Project Corp. alkalmazottai és alvállalkozói számára általános engedélyt ad arra, hogy a jelen dokumentum keltétől számított 1 éven keresztül látogatást tegyenek a Közös Biológiai Kötelezettségvállalási Programmal együttműködő valamennyi ukrajnai MOH-laboratóriumban."



7. Dokumentum

Intézeti címek, elérhetőségek.


8. Dokumentum

Úgy "daráltak" le mindent az utolsó pillanatban.

"Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma (MOH) az Ukrajnában 24.02.2022-én bevezetett hadiállapot kapcsán Ukrajna elnökének 24.02.2022 64/2022 számú rendeletével összhangban kéri a laboratóriumi vizsgálatok minőségirányítási rendszerének biztosítására használt biológiai kórokozók sürgősségi megsemmisítését a mellékelt sorrendben.

A dokumentumot Kijev, Odessza, Harkiv, Zsitomir városokba küldik."


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az ukrán ellentámadás margójára

Krím: az ékszerdoboz

Keleten a helyzet változatlan!? Ukrán-orosz hadijelentés