Scholtz és a 30 ezüstpénz

Olaf Scholtzot, az amerikaiak álltal lehallgatott Angela Merkel utódját, adócsalás gyanújával vizsgálat alá vonták. A hamburgi regionális parlament újította fel vizsgálatát az ügyben, amely kisebb erősséggel már a 2021-es kancellárjelöltség időszakában is megjelent. A CDU/CSU a következő parlamenti ülésen fogja kezdeményezni vizsgálóbizottság felállítását a Bundestagban, amely Scholtz pozicióit tovább csökkenti belpolitikai szinten. A német kancellár 2011-2018 között volt Hamburg polgármestere, a vizsgálóbizottság ezt az időszakot vizsgálja, mivel a gyanú szerint Scholtz aktív szerepet vállalt egy 30 milliárd eurót érintő bűncselekmény-sorozatban.


Scholtzék 2012 előtt cégek és magánszemélyek részvételévek részvényesek szándékosan bújtatott adásvételével többszörösen igényelték vissza a tőkejövedelem után fizetendő adót. 

A vizsgálat önnön ténye is bizonyítja, hogy a Nyugat bűzlik a rengeteg korrupciós botránytól és már nem csak a napi szinten házkutatásokba torkoló európai parlamenti ügyek kerülnek felszínre. A magát morálisan felsőbbrendűnek érző és ezt erőteljesen hangoztató európai elit saját hazugságainak fogja. Várva a vizsgálatok végét is igazolódni látszik az alábbi gondolat, melyeket korunk neoliberális vezetői éreznek: korrupció az, amiben nem vagy benne.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az ukrán ellentámadás margójára

Krím: az ékszerdoboz

Keleten a helyzet változatlan!? Ukrán-orosz hadijelentés