Kolonizálás a 21. században

Európa. Egy kis kontinens, amely hosszú évszázadokon (évezredeken) keresztül az emberi civilizációk leghatalmasabbja és - minden hibája ellenére - legdinamikusabban fejlődője volt. A számtalan találmány, előremutató gondolkodás és az európai ember ereje, merészsége olyan szintre emelte tudását és befolyását, amely őelőtte elérhetetlennek látszott. 

Ízlelgessük kicsit ezt az állítás... majd gondoljunk bele, hol tartunk most. A büszke Európa, amelyet a görög-római-keresztény kultúrkör emelt hatalmassá, ma gyarmat lett! Fájó ezt leírni, de itt tartunk. Gyarmat lett, mert nem képes megvédeni magát. De ami még fontosabb: már nem is akarja megvédeni magát! Nincs ellenállás, a new yorki pénztőke és az általa irányított washingtoni bábkormány az orosz-ukrán konfliktus kitörése óta gyorsuló ütemben veszi el kontinensünk maradék önállóságát is. Gyarmati helyzetünket mi sem igazolja jobban, mint az Északi Áramlat felrobbantásának körülménye. A gyarmat nem kérdez, a gyarmat engedelmeskedik. Ezt látjuk a pusztító, normalitásellenes woke ideológia központi terjesztésében is. 

De milyen is a jó gyarmat? Nem kérdez, gazdáját szolgálja érdekei ellenére is, emberi- és anyagi erőforrásait kiadja tartójának. Washington azonban jól tudja, hogy a mostani brüsszeli politikai talpnyalók lehet, hogy idővel eltűnnek a süllyesztőben. Így kihasználja a történelmi helyzetet és gazdasági értelemben is megalkotja tökéletes gyarmatát. A gyarmat függő pénzrendszeri szinten (európai önálló monetáris- és fiskális politika felszámolása), gazdasági szinten (ipar kiszervezése amerikába az elszabadult energiaárak miatt), erőforrás szinten (LNG és üzemanyag kizárólag amerikai közreműködéssel).

A jó gyarmat használható az ellenség lefárasztására, megtörésére. Társadalma nem számít, polgárai jóléte és biztonsága huszadlagos fontossággal bír. Amíg a gyarmat védelmi erejét csökkentjük egy kívánatos szintig, addig befolyásunkat növelhetjük rajta. Ha a védelmi szint csökkentését úgy érhetjük el, hogy ellenségünk ellen küldjük, az a legideálisabb állapot. 

Európa "vezető" gyarmata ma kétség kívül Ukrajna. Ukrajna gyakorlatilag mindenét feláldozza gyarmattartói parancsára azóta, hogy 2014ben megtámadta önnön állama orosz nemzetiségű polgárait. Európa többi nemzete azonban felzárkozni látszik! Gazdasági érdekeit már feláldozta, haditechnikájának tekintélyes reszét szintén. A gyarmati státusz mélyül... és a gyarmattartó egyre többet akar. Nemsokára vérünket is követeli.

Patkányok honfoglalása zajlik. Ti is gondolkodjatok s asszerint cselekedjetek!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az ukrán ellentámadás margójára

Krím: az ékszerdoboz

Keleten a helyzet változatlan!? Ukrán-orosz hadijelentés