Nyugati kettősmérce a szuverenista államférfiak elleni merényletek kapcsán



2024-ben már az eddig történések alapján is kijelenthetjük – és hol van még az év vége -, hogy a szuverenista politikusok elleni terrorakciók és gyilkossági kísérletek soha nem látott szintre emelkedtek. Néhány hónap alatt merényletet követtek el Fico szlovák miniszterelnök, Trump volt amerikai elnök és jelenlegi elnökjelölt, valamint Raiszi iráni elnök ellen. Ez utóbbi nem bizonyított, de igencsak valószínű, főként az izraeli titkosszolgálatok által mostanában elkövetett merényletek tükrében.

Ezek a politikusok mind békét akartak és akarnak Ukrajnában, ebből is látszik, hogy a szuverenizmus sokkal emberközelibb és partneribb viszony kialakítására képes, mint a globalista elitek által támogatott hatalmi központok és politikusok.

Trump elleni második merényletkísérlet a bizonyíték rá, hogy ezek az erők nem nyugszanak és bármilyen eszközt képesek bevetni annak érdekében, hogy politikai ellenfeleiket eltegyék láb alól.

Európában vannak még ilyen politikusok, egészen pontosan kettő: Orbán és Vucic, akik mikor csak retorikával, mikor tettekkel is, de a globalista polip elleni harcot vívják, kisebb-nagyobb sikerrel, talán inkább kisebbel.

Vucic szerb elnök ellen már több forrásból lehetett olvasni, hogy vannak merényletkísérletre utaló jelek, és ezeknek az ukrán propagandisták szemmel láthatóan igencsak örülnek és tömegesen arra bíztatják a merénylőt, hogy ne végezzen olyan félmunkát, mint az történt Fico vagy Trump eseténben

Hogy ezt a fenyegetést mennyire nem veszik félválról Belgrádban, azt jól jelzi, hogy szerb hírszerzési adatok alapján mind Vucic és családjának őrzését, mind a kiemelt politikai és gazdasági szereplők védelmét megerősítették Szerbia szerte.

„Érdekes” módon ezen információkról nem lehet olvasni semmilyen nagy nyugati médium felületén, ugyanakkor a néhány évvel ezelőtt Milo Djukanovic akkori montenegrói elnök elleni állítólagos merényletkísérlet (itt mondjuk merénylő nem volt, de ez minek is számítana…) kapcsán ömlött a neoliberális újságok anyagcunamija.

Milo Djukanovic – akinek annak ellenére, hogy Miloseviccel közösen lövette szét Raguzza városát a délszláv háborúban – megbocsátottak Nyugaton, sőt, mivel elkezdte levezényelni Montenegró kiszakadását a maradék Jugoszláviából, így még nagy cimbora is lett. Őt valamiért nem kellett Nemzetközi Büntetőbíróságra vinni…

Az sem volt gond nála, hogy gyakorlatilag 1991-től 2023-ig (!) töltött be folyamatosan köztársasági elnöki vagy miniszterelnöki tisztségeket. Természetesen itt nem merülhetett fel semmilyen autokrata attitűd, hiszen az úr a Nyugat nagy barátja és így, kikezdhetetlenül szuperül demokratikus.

Ellene állítólag 2016-ban készítettek elő egy puccsot olyan politikusok szervezésében, akik nem nézték jó szemmel Montenegró NATO csatlakozását és Szerbiától, valamint Oroszországtól való elszakadását, melyek évszázadokon keresztül természetes partnerei voltak mind politikai, mind gazdasági tekintetben.

Több mint húsz embert tartóztattak le akkor, őket egyenként 12-15 év börtönre ítélték úgy, hogy – maradjunk annyiban – a bizonyítékok terén nem követelt meg túl magas szintet a montenegrói bíróság.

Olyan csúsztatások voltak az ügyészség részéről, hogy például a rendőrségi raktárakból vették ki azokat a lőfegyvereket, amelyeket állítólag használni akartak a merénylők. Csak azt szúrták el, hogy a fotókon látszott a sorozatszám, így nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a fegyverek a montenegrói biztonsági szervek saját fegyverei voltak és így egészen biztosan nem lehettek az állítólagos merénylőknél.

Persze ilyen kis részletkérdésekkel, mint a bizonyíték hamisítás, nem foglalkozott a montenegrói bíróság és a nemzetközi média sem…

Képzeljük el ugyanezt a mostani Trump vagy Fico elleni merénylet kapcsán? Minden csapból a bizonyítékok meghamisításának híre folyna, hogy megrendezett merénylet volt és satöbbi és satöbbi. Íme egy újabb példa a kétszínű és álságos nyugati hozzáállásra az élet minden területén!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Agresszív ukrán mozgósítás - Harkovban törvényen kívülivé váltak a területi toborzási központ "emberei"

Keleten a helyzet változatlan!? Ukrán-orosz hadijelentés 

Csernozjom, az ukrán arany - avagy saját disznófejű nagyurait finanszírozza az USA Ukrajnában?