Döbbenet: nem harcolnak jól az erőszakkal besorozott ukrán katonák - KI HITTE VOLNA?

Az erőszakkal újonnan besorozott ukrán katonák nem harcolnak jól és sok esetben az ő minőségük miatt kell feladni területeket – jelentette az Associated Press az Amerikai Egyesült Államok legrégebbi és legnagyobb hírügynöksége.

A hónap elején Kijev a legjobban felszerelt és legtapasztaltabb katonáit küldte az oroszországi Kurszk régióba, azt állítva, hogy a manőver enyhíti a nyomást a frontvonalon, és megerősíti Ukrajna pozícióját a Moszkvával való esetleges béketárgyalások során. Ennek ellenére az orosz erők előrehaladása a frontvonal más területein folytatódott.

Az ukránok továbbra is veszítenek a front szinte minden részén, részben a Kijev által az idén bevezetett új katonai mozgósítási rendszer alapján besorolt csapatok alacsony színvonala miatt – közölte a hírügynökség.

Az előbbi mondatot magyarra fordítva az erőszakkal elhurcolt családapákról, fiatalokról és idősekről beszélt tapintatosan az amerikai hírügynökség, akik ki tudja miért, de nem hajlandóak harcolni a kijevi rezsimért.

Néhány új csapat nem tudja, hogyan kell összeszerelni a puskáját, és nem érti még egy kis egység alapvető taktikáját sem – mondta a tiszt. A katonai vezető nem lehet biztos abban, hogy az ilyen emberek milyen szinten képesek parancsokat végrehajtani – tette hozzá.

A parancsnokok és a katonák olyan újoncokat írtak le, akik „nem tudnak célba lőni, és nem ismerik az alapvető domborzatot” – közölte az AP. Néhányan egyszerűen még a tényleges frontra vezérlés előtt elmenekültek az alakulatuktól.

„A fő probléma az újonnan érkezők túlélési ösztöne” – mondta egy veterán katona a híradónak (vagyis az a gond, hogy nem döglenek meg ott, helyben - szerk.) „Korábban az emberek az utolsó pillanatig állták a pozíciót. Most még akkor is visszavonulnak, ha a lőállásoknál enyhe lövöldözések vannak.” Az újoncok között van néhány motivált ember, de „csak nagyon-nagyon kevesen” – tette hozzá.

Kijev azzal próbálja fokozni a toborzási akcióját, hogy súlyos büntetéssel fenyegeti azokat, akik elkerülik a tervezetet. Arra is kérte a nyugati nemzeteket, hogy támaszkodjanak az országukban tartózkodó menekültekre, hogy nyomást gyakoroljanak rájuk, hogy térjenek haza és jelentkezzenek szolgálatra.

Az interneten keringő több videó azt mutatja, hogy az ukrán behívótisztek rendszeresen erőszakot alkalmaznak.

A kurszki bevonulás előtt Moszkva tűzszünetet ajánlott Kijevnek, cserébe azért, hogy lemond NATO-tagságáról, és kivonja csapatait az Oroszország által igényelt területekről. Orosz tisztviselők szerint az ügylet belátható időn belül lekerült az asztalról.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Agresszív ukrán mozgósítás - Harkovban törvényen kívülivé váltak a területi toborzási központ "emberei"

Keleten a helyzet változatlan!? Ukrán-orosz hadijelentés 

Csernozjom, az ukrán arany - avagy saját disznófejű nagyurait finanszírozza az USA Ukrajnában?