Szevasztopol, a hős város: egy férfi saját testével védte felesége életét az ukrán rakétatámadás alatt


Ne legyenek kétségeink: itt amerikai ATACMS rakétákkal, amerikai kezelőszemélyzettel, amerikai műholdakkal, amerikai Global Hawk felderítő drónnal (alább a képi bizonyíték) történt támadás Nikolajev mellől (Herszon nyugati fele), azon ukrán állam álltal megszállt területről, amely de facto amerikai gyarmat lett 2014 után.

A támadás egyértelmű célja volt, hogy minél nagyobb számú polgári áldozatot szedjen a város területén

Ezt az bizonyítja, hogy az ATACMS rakéták kazettás bombákkal voltak felszerelve, így azok objektumok ellen korlátozottan bevethetőek, mondhatni hasztalanok! Tekintettel arra, hogy a városban és a környékén sem tartózkodik koncentráltan fegyveres gyalogság, így a támadás célja csak a civil lakosság lehetett. Ez a bombatípus úgy működik, hogy a földbe csapódva felrobban, és bárki, aki az adott területen tartózkodik, nagy valószínűséggel meghal vagy súlyosan megsérül.

A becsapódáskor okozott kezdeti károkon túl sok bomba nem robban fel azonnal. A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) szerint a bombák akár 40 százaléka is késlelteti a robbanást, így azok utólag is követelhetnek emberéletet.

Ez az egyik oka annak, hogy a kazettás bombák használatát a világ nagy része még katonai célpontok ellen is betiltotta, mivel ezek a fegyverek hosszabb távon is veszélyesek a civil lakosságra. "Papíron" persze így tett a képmutató USA is, de ezeket tovább szállítja Ukrajnának, sőt, mint tapasztaljuk, az amerikaiak által irányított és koordinált támadásokban is bevetik ezeket.

A légvédelem erőteljes és pontos munkája mellett sajnos egy rakétát már csak a part menti sávban sikerült lelőni, amely a strandon tartózkodó tömegbe csapódott. Jelenlegi tudásunk szerint 5 halálos áldozat - három kisgyermek, ti rohadt állatok... - és két felnőtt van, valamint 124 sebesült kért eddig kórházi ellátást.

De miért is tudott ez megtörténni? 

A szevasztopoli légvédelem elhárítási százaléka talán a legjobb az Orosz Föderáció területén és ezt most is bizonyították. Az, hogy mégis ilyen magas áldozati szám történt, leginkább két okra vezethető vissza:

1. A ballisztikus rakéták sajátossága, hogy nagyon nagy sebességgel tudnak közlekedni. Ebből az ATACMS méginkább kiemelkedő, mivel Mach 3, vagyis akár 3700 km/óra sebességgel (!) képes repülni, így a kilövéshez képest kevesebb, mint egy perc alatt éri el a Krímet Herszonból! Önmagában hatalmas bravúr, hogy ezeket a ballisztikus rakétákat az orosz légvédelem hatalmas százalékban lelövi - ez így történt most is, mind az öt rakétát lelőtték - azonban az egyik már túl közel volt a szevasztopoli partokhoz, így a rajtuk elhelyezett kazettás bombák civileket tudtak ölni.

2. A nagyon gyors repülési idő miatt a légvédelmi szirénák nem tudták időben figyelmeztetni az embereket, így a támadás meglepetés szerű a civil lakosság számára. Nincs idő bemenni egy házba, beülni egy kocsiba, óvóhelyre menni. Ilyen esetekben szinte mindig a rakéták lelövése utáni törmelékek okozhatnak sérüléseket, amelyek ellen még egy autó is tud részleges védelmet nyújtani, nem beszélve egy házról.

Egy történet a sok közül, amely bizonyítja, vannak még határozott és acélos jellemű férfiak a világban

„A rakéta lelövésének pillanatában Uchkuevka tengerpartján voltunk a családdal. Nem találok szavakat ennek a borzalomnak és rémálomnak a leírására. Minden pillanatok alatt történt. Nem volt időnk elmenekülni vagy elrejtőzni sehova. Csak feküdtünk arccal a homokban, és befogtuk a fülünket. 

A férjem rám feküdt és védett a testével. Én sikoltoztam, és kértem Istent, hogy mentsen meg minket. Ezek a hangok és látottak mindig kísérteni fognak. Sok ember, köztük sok gyerek szenvedett! Hallottam és láttam ezeket a sikoltozó, vérrel borított gyerekeket. Az emberek segítették egymást. A buszsofőrök és az egyszerű lakosok autóikkal vitték el az embereket a tengerpartról.” (forrás: Sevastopol INFO)

A feleség ápolja férjét percekkel a rakétatámadás után. A férfi másodpercek alatt döntött és megmentette felesége életét, saját testével felfogva a repeszeket

Június 24-e gyásznap lett Szevasztopolban és a Krími Köztársaságban egyaránt. Olyan támadás történt, amelyre ebben a formában még nem volt példa Szevasztopolban. Putyin politikáját ismerve a megtorlás nem marad el, és az elkövetők még azt is megbánják, hogy e világra születtek...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Agresszív ukrán mozgósítás - Harkovban törvényen kívülivé váltak a területi toborzási központ "emberei"

Keleten a helyzet változatlan!? Ukrán-orosz hadijelentés 

Csernozjom, az ukrán arany - avagy saját disznófejű nagyurait finanszírozza az USA Ukrajnában?