Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum vs. Zelenszkij féle "békekonferencia"

A számok... azok a fránya számok nem hazudnak. Oroszország elszigetelése annyira jól sikerült, hogy a szombaton zárult fórumon (SPIEF) 139 ország delegációja jelent meg, amelyek a világ lakosságának nagyobbik részét, valamint a világ gazdasági termelésének mintegy 45%-át adják.

59 nemzet jelezte, hogy szeretne csatlakozni a BRICS-hez, a Sanghaji Együttműködési Szervezethez (SCO) vagy az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz (EAEU), amely szervezetek a globális hatalmi viszonyokat átrendezendő, multipoláris stratégiai alappillérei. 

A fórumon mindazonáltal 71 milliárd dollár értékben kötöttek megállapodásokat, ezzel - nagy valószínűséggel - a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum lesz idén az egyik legnagyobb üzleti sikerrel zárult rendezvény.

De ennél a 71 milliárdnál sokkal több, sokkal nagyobb horderejű volt ez a rendezvény. Évekkel a szankciók elkezdése után (amelyek nem 2022-ben, már sokkal hamarabb megjelentek) a fórum 27 éves történetében ez volt a legnagyobb létszámú és a legnagyobb érdeklődéssel várt rendezés! Ez bizonyítja igazán a Nyugat, élén az Egyesült Államok hegemón szerepének - egyelőre csak - megrogyását és egy új, nemzetek közötti kölcsönös megértésen és kooperáción alapuló világrend életszerűségét.

Zelenszkij saját helyzetét igencsak rontva, az oroszok szemszögéből nézve kiváló időpontot választott a svájci "békekonferencia" meghirdetésére. A pár nap múlva kezdődő eseményre 160 országot hívtak meg, de várhatóan ezek töredéke, kb. 70 állam fog megjelenni - ezt nem én mondom, hanem a függetlenobjektív Portfólió - amely hatalmas pofánverése a kijevi junta vezetőjének. 

70 ország döntött úgy tehát - köztük sajnos Hazánk is, bár geopolitikai mozgásterünk igencsak behatárolja döntéseink lehetőségét ezen bohózat látszólagos megítélésében - hogy részt vesz a farokzongorista színpadi előadásán, akinek nagy valószínűséggel sikerülni fog egy újabb floridai villa árát összekuporgatni, nehogy a harcok után szegénységben kelljen élnie ennek az EU-ban tehetségesnek és méltán elismert nemzeti hősnek...

139 vs. 70. Ez a különbség ma Oroszország és a Nyugat által támogatott és pénzelt Ukrajna között. Ha ezek után bármelyik neoliberális megmondóember vagy "nagyformátumú" azt mondja, hogy a "nemzetközi közösség" elítéli Oroszországot, elszigeteli Moszkvát és stb, akkor gondoljunk erre.

139 vs 70. Ez lassan technikai K.O. lesz Uraim!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Agresszív ukrán mozgósítás - Harkovban törvényen kívülivé váltak a területi toborzási központ "emberei"

Keleten a helyzet változatlan!? Ukrán-orosz hadijelentés 

Csernozjom, az ukrán arany - avagy saját disznófejű nagyurait finanszírozza az USA Ukrajnában?