Mi dolgunk nekünk Szentpéterváron?

Az európai ipar - és ezáltal az európai életszínvonal - legalább 50 éves mozgatórugója a magas hozzáadott érték, az innováció és az olcsó energia ellenállhatatlan kombinációja volt! Úgy gondolom, hogy egy második osztályos gyermek, aki jobb esetben ismeri már a szorzótábla lényegi, alsó elemeit, az képes lenne megérteni: ha többet olcsóbban tudok venni, akkor az jobb, mint ha kevesebbet drágábban.

Na ezt Brüsszelben, Berlinben (élükön Annalena háromszáhatvanfokosfordulat Baerbockkal) nem tudják feldolgozni, ami tökéletesen jelzi egész nyugati társadalmunk folyamatos erkölcsi és értelmi hanyatlását. 

A rendszerváltáskor - bár sokan nem értettek egyet a főbb kérdésekben sem - de mindenki tudta, hogy a másik nem hülye, csak másképp látja. Most nyugaton mindenki ugyan ezt vallja, annyi nem elhanyagolható különbséggel, hogy annyira hülye már mindenki, hogy észre sem veszik magukon. 

Geopolitikai helyzetünkből adódóan teljesen egyértelmű az a tény, hogy a fentebb vázolt innováció, hozzáadott érték, olcsó energia kombó utolsó pillérét csak és kizárólag Oroszország tudja biztosítani a számunkra!

A leginkább megdöbbentő az az egészben, hogy az oroszok küldenék is nekünk a naftát, de mi magas lóról (nagyon magas lóról...) lenézve rájuk utasítjuk el azt, miközben a ló már ezer sebből vérzik alattunk!

Közben az oroszok a maguk elszigeteltségében (hahaha) a fél világot elvitték a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumra, amelyen az első napon többen vettek részt, mint 2019-ben összesen! 

Na erre varjunk gombot! Jóval a harcok előtt, amikor még Putyinnal lehetett fotózkodni, mert a nagyon demokratikus Soros média még nem mondta rá, hogy diktátor... 

Közben Szijjártó a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumra (SPIEF) érkezett és bár sok mindennel nem értek egyet, ami a magyar külpolitikát illeti, de az még így is messze a legjobb külpolitikai koncepció az egész Unióban.

Miniszter Úr! 

Tárgyaljon, frissítse fel a kapcsolatokat, intézze el Hazánknak az olcsó orosz energiát, tapogassa ki az orosz álláspontot Ukrajna ügyében és közben - jó szokását megőrizve - nagyon vigyázzon a nyilatkozatokkal. A nyugati dollár média már figyeli Önt és meg is fogja támadni ezért az útért!

De Ön csak a célt lebegtesse a szeme előtt: NO MIGRATION, NO GENDER, NO WAR. Van miről tárgyalni Szentpéterváron!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Agresszív ukrán mozgósítás - Harkovban törvényen kívülivé váltak a területi toborzási központ "emberei"

Keleten a helyzet változatlan!? Ukrán-orosz hadijelentés 

Csernozjom, az ukrán arany - avagy saját disznófejű nagyurait finanszírozza az USA Ukrajnában?