Az eddigi legnagyobb "ukrán" támadás a Krím ellen - beszámoló Szevasztopolból

Szevasztopolt és a Krími Köztársaságot módszeresen támadja az "ukrán" légierő a 2022 februárjában kiszélesedett frontharcok megkezdése óta. Január 3-án a késő esti órákban kis számú rakéta-drón kombináció indult Szevasztopol irányába, ezeket a tenger felett sikerült az orosz légvédelemnek hatástalanítani. Az egyik S200-as rakéta lelővésekor a mintegy 40 kilométerre lévő Bahcsiszaraj (a történelmi Krími Tatár Kánság fővárosa) ablakai is beremegtek, az autók riasztói elindultak.

Számítani lehetett rá, hogy ez a támadás az orosz légvédelem tesztelésére irányul és 4-én este egy átfogóbb légicsapást akarnak indítani a Odesszából.

Helyi idő szerint 16.16 perckor kaptuk az első figyelmeztetést, hogy NATO (amerikai) felderítő gépek (Poseidon) jelentek meg a Fekete-Tenger nyugati medencéjében román és nemzetközi vizeken.



Bevett eljárás, hogy a Krími híd lezárásra kerül az ellenséges tevékenység megkezdése utáni percekben, valamint az egész hidat álcafüsttel borítják be, ami zavarja a légvédelmen esetlegesen átjutó rakéták és drónok optikai célzóképességét.

Az ellenség támadásának első ütemében átalakított S200 légvédelmi rakétákat és vegyes csoportú nyugati drónokat használt a légvédelem további felderítésére és a második ütemben tervezett rakéta belépési pontok túlterhelésére.
Néhány percre az első ütem indítása után brit Storm Shadow rakétákat lőttek ki az amerikaiak (bocsánat az ukránok).

Az első rakétát Ujutnij felett lőtték le Jevpatoria közelében. A Storm Shadow törmelékei kisebb károkat okoztak az infrastruktúrában, de személyi sérülés nem történt. További két rakétát a Fiolent-foktól délre elektronikus zavarással ártalmatlanítottak és azok a tengerbe csapódtak.
A Pantsir-S1 légvédelmi rakétarendszer legénysége több légi célpontot semmisített meg a Pesochnaya-öböl felett, Tauric Chersonese közelében.
További Storm Shadowokat lőttek le a balaklavai hőerőmű felett. A repülési útvonal alapján a cél a fontos energetikai létesítmény lehet.


Összesen tíz rakétát lőttek le orosz katonák, amelyek többsége Storm Shadow volt.

A támadás lezárása után minimális infrastrukturális károkról (lezuhanó törmelékek) és egy sebesülésről (Szevasztopol) érkeztek jelentések.

A 31. légierő és légvédelmi hadosztály katonái hibátlanul teljesítték feladatukat és közel (50!) támadó eszközt semmisítettek meg a Krím felett, totálisan visszaverve az eddigi legnagyobb "ukrán" támadást, amelyben nagy valószínűséggel nem sokkal több ukrán vett részt, mint ahány bantu néger...

... zárásként még egy gondolat. Minden Európában élő, magát értelmesnek gondoló polgár figyelmébe ajánlanám azt a tényt, hogy ha orosz felderítő gépekkel és orosz rakétákkal indulna támadás nyugati állam ellen, akkor nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a 3. világháború azonnal kirobbanna. Természetesen ezen támadást a kölcsönösség elve alapján az orosz fél mind jogi, mind erkölcsi értelemben megkezdhetné. Jelen helyzetben Moszkva és Putyin elnök az, aki mindent elkövet ennek megakadályozására! Minden más csak mellébeszélés...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az ukrán ellentámadás margójára

Krím: az ékszerdoboz

Keleten a helyzet változatlan!? Ukrán-orosz hadijelentés